Mācību ekskursija uz Aglonas maizes muzeju projekta “Latvijas skolas soma” ietvaros

Datums: 20.10.2023.
Klases: 4.a, 5.a
Skolēnu skaits: 33
Sasniedzamais rezultāts: Pilnveido klausīšanās un runāšanas prasmes latviešu valodā (atbalsts mācību saturam latviešu valodā). Attīsta ieradumu apzināt savas emocijas, vēlmes, intereses, kā arī kontrolēt un vadīt savu uzvedību un emocijas, iesaistoties dažādās grupās un strādājot komandā (atbalsts mācību saturam sociālajās zinībās un vēsturē).

Projekta “Latvijas skolas soma” ietvaros 4.a un 5.a klases skolēni 2023. gada 20. oktobrī devās braucienā uz Aglonas maizes muzeju.
Ekskursantus sagaidīja muzeja saimniece Vija Ancāne latgaliešu tautas tērpā. Viņa pastāstīja par labības audzēšanas un maizes tapšanas procesu. Caur ceptuves logu skolēniem bija iespēja paskatīties, kā tiek cepta maize. Visiem bija ļoti interesanti “iziet” maizes ceļu no graudiņa līdz kukulītim, imitējot dažādus darbus.
Izglītojamie ieguva daudz jaunas informācijas par maizes izgatavošanas tradīcijām Latgalē. Muzeja apmeklējuma  turpinājumā bērnus gaidīja mielasta galds ar maizes degustāciju un zāļu tējas dzeršanu.
Brauciena turpinājumā skolēni apmeklēja Aglonas baziliku un parku. Izrādās, ka nav jādodas simtiem kilometru tālu, lai gūtu emociju daudzveidību un iepazītu interesantas lietas!

Informāciju sagatavoja klases audzinātājas Jeļena Ribakova un Inga Putina.